Skip to main content

ManualMaster Congres Kwaliteitsmanagement en de invloed van technologie op mens en maatschappij

Donderdag 14 november 2019 organiseren we de derde editie van het ManualMaster Congres Kwaliteitsmanagement. We hebben vestingstad Gorinchem weer gekozen als locatie voor lezingen en Workshops gericht op actuele kwaliteitsthema’s.

Praktijkervaringen gebruikers ManualMaster

Het centrale thema van ons congres is dit jaar de invloed van technologie op ons dagelijks leven en de betekenis daarvan voor de samenleving. Via zes Workshops kunt u kennisnemen van de laatste ontwikkelingen, ideeën voor de toekomst en praktijkervaringen van gebruikers van ManualMaster.

Programma

09.30 uur
Binnenloop & Ontvangst  – uit het hele land en omliggende streken
10.00 uur
Opening – uit Gorinchem
10.30 uur
Next Nature – Hendrik-Jan Grievink
11.15 uur
70:20:10 werken en leren slimmer verbinden – uit Maastricht
12.00 uur
Workshop Ronde 1 – het zijn er 6
13.00 uur
Lunch – natuurlijk verzorgd door jongeren van De Kleine Wereld en deBankvanNoppes
13:45 uur
Workshops Ronde 2
– het zijn er 6
14.50 uur
Ontwikkeling, keuzes en een beetje competitie – ieder die nieuw is
15.30 uur
Afsluiting – met oliebollen

Zes Workshops

Als u ons congres bezoekt heeft u de keus uit zes Workshops die allemaal even leerzaam en informatief zijn.

Workshop 1 – Next Nature

– Hendrik Jan Grievink
Na zijn inleidende presentatie geeft Hendrik-Jan een Workshop waarin hij het onderwerp Next Nature verder uitdiept. Virtuele werelden, geprint voedsel, levende steden en wilde robots. We worden zo omringd door technologie dat het onze ‘next nature’ wordt. Het klinkt abstract, maar het is juist heel dichtbij; auto’s rijden zelf en hartkleppen worden geprint. Maar hoe zorgen we ervoor dat we de menselijke factor niet uit het oog verliezen? Next Nature Network is een internationaal netwerk waarin iedereen kan meepraten over een toekomst waarin natuur en technologie versmelten.


Workshop 2 – 70:20:10 in de praktijk met behulp van performance support

– Monique Boon – Senior consultant en 70:20:10-expert bij Tulser
– Wim van de Brug – Innovatie manager bij Permento
Performance support is een belangrijk onderdeel van de 70:20:10 methode. Iedereen gebruikt tegenwoordig performance support. Wie rekent nog uit zijn hoofd? Wie organiseert zijn leven nog zonder elektronische agenda? Wie neemt er nog een kaart mee in de auto om een bestemming te bereiken? Performance support is overal en altijd aanwezig. En door slimme technologie wordt mobile performance support de nieuwe trend. Monique Boon verzorgt de Workshop namens Tulser, dat het gedachtengoed van 70:20:10 in ons land uitdraagt.
Wim van de Brug vertegenwoordigt Permento, samenwerkingspartner van Tulser.


Workshop 3 – De organisatie challenge

– Robert Snel, BiiC Organisatieadvies 2.0
Klantstrateeg, oud-bankier en voormalig ICT- en GGZ-directeur, Robert Snel, neemt u op een verrassende, humoristische en prikkelende wijze mee in zijn ervaringen met het slagen en falen van de kwaliteit binnen een organisatie. Hij laat u kennismaken met hoe u als kwaliteitsprofessional, door het toepassen van branchevreemde inzichten, anders naar uw organisatie, uw professionaliteit en uw vakgebied kunt leren kijken. Robert daagt u in deze Workshop uit om bedrijfskundig kleur te bekennen en uit uw kwaliteitscomfortzone te stappen. Deze Workshop geeft u nieuw inzicht en inspiratie voor het toevoegen van extra waarde richting uw organisatie en collega’s.

Durft u deze Workshop aan?


Workshop 4 – Help, de organisatie blijft veranderen

– Peggy Vogelsangs, ManualMaster
Bent u in staat om succesvol alle verbeteracties in uw organisatie te volgen, of ziet u door alle openstaande acties het doel niet meer? Voldoet de uitvoering van het auditprogramma aan de verwachtingen, of is het een kwestie van snel tussendoor de papieren controleren? Heeft kwaliteit de juiste focus of is het handboek het eigendom van de afdeling kwaliteit? De kwaliteitsprocedures staan mooi op papier, maar in de praktijk is uitvoering vaak een ander verhaal.
Dit maakt de voorbereiding op een audit arbeidsintensief. Hoe betrekt u de organisatie bij deze voorbereiding en richt u de aandacht op de juiste punten? Wilt u hierover brainstormen aan de hand van herkenbare praktijkvoorbeelden en dagelijkse problemen? Peggy Vogelsangs is uw discussieleider en gesprekspartner.
Over Peggy Vogelsangs
Vanuit haar achtergrond in de apothekersbranche groeide ze door naar een functie op het gebied van kwaliteitsmanagement. Hierin was ze verantwoordelijk voor het toekennen en afhandelen van noodzakelijke acties en het afronden van veranderingen. Ze heeft veel praktijkervaring opgedaan met het overzichtelijk proberen te houden van het verbetermanagement. En dat is een kunst! Deze ervaring gebruikt ze nu als consultant/trainer en auditor.


Workshop 5 – ManualMaster de nieuwe release is er

– Johan de Rooij, ManualMaster
Johan vertelt over de nieuwe release van de ManualMaster-software. Aan de hand van praktijkvoorbeelden laat hij u zien hoe kwaliteit in uw organisatie naar een hoger plan kunt tillen.  ‘Vragen staat vrij’ is het motto van deze Workshop.
Door uitbreiding van ons ontwikkelteam is ruimte gecreëerd voor extra technisch onderzoek. Het nadeel van onderzoek is dat het niet iets zichtbaars oplevert, hoewel…. Er ontstaat beter zicht op de mogelijkheid voor verdere ontwikkelingen waarmee u zich kunt voorbereiden op de toekomst. Daarnaast hebben we natuurlijk ook gewoon wat te laten zien.
Ervaar, stel vragen en ga in gesprek.


Workshop 6 – Het Geheim van de Meester

– Gids Gorcums Museum
Nederland heeft een roemrijke geschiedenis en ongekende wereldfaam verworven op het gebied van de schilderkunst. Voor het tv-programma Het Geheim van de Meester gingen topexperts de ultieme uitdaging aan: het reconstrueren van de meest uiteenlopende Nederlandse kunstwerken. Het Gorcums Museum toont welk geheim er achter deze meesterwerken schuilt aan de hand van alle 22 reconstructies uit deze tv-serie.
Tijdens ons congres stellen we u in de gelegenheid om deze indrukwekkende expositie onder begeleiding van een gids te bezoeken.

Daarna kunt u dat tot 17 februari 2020 op eigen houtje blijven doen.

Honderd beschikbare plaatsen 

Er zijn honderd plaatsen voor ons congres beschikbaar en de helft daarvan is via de voorinschrijving al gevuld. Heeft u een brede interesse op het gebied van kwaliteitsmanagement en zin in een leerzame en inspirerende dag? Meld u nu aan en zorg dat u één van de honderd genodigden bent op 14 november.

 

Bekijk de video met ervaringen van deelnemers aan ons congres 2018.

 

red wire mobile red wire small red wire big