Procesmanagement

Het in kaart brengen van processen, middels (flowchart)diagrammen creëert structuur, efficiëntie en overzicht in uw kwaliteitsmanagement. Dit is dan ook de reden dat wij honderden organisaties kennen die uitgewerkte processen als basis inzetten voor alle documentatie, risico-inventarisaties, doelstellingen, audits, normeringen, controles en prestatie-indicatoren.

Met ManualMaster koppelt u al deze informatie op één centrale plaats, waardoor u tijd bespaart, transparantie en inzicht creëert en zich bezig kan houden met de zaken die er echt toe doen.

Visualiseren

Door de slimme integratie met MS Visio kunt u niet alleen makkelijk uw bestaande processen importeren, ook het bewerken of nieuw aanmaken van processen gebeurt bij ManualMaster herkenbaar met behulp van MS Visio.

Intuïtief en gebruiksvriendelijk via drag & drop processen creëren met vele lay-out-mogelijkheden en gemakkelijk processtappen invoegen, verplaatsen en wijzigen. Uw processen worden prachtig gevisualiseerd, simpel of zeer gedetailleerd.

De eindgebruikers binnen en buiten uw organisatie zien alles in HTML. Slechts een browser op een PC, tablet of mobiele telefoon is voldoende om de processen te raadplegen en direct door te springen naar de gekoppelde informatie.

Koppelen

Met ManualMaster visualiseert u processen en gebruikt u deze handig als centrale kapstok voor uw kwaliteitscontrolesysteem. Uw processen worden de visuele toegang tot uw documentatie, risico’s, video’s en takenmatrix. Uw organisatie ziet overzichtelijk hoe een proces verloopt en kan direct doorklikken naar de gekoppelde documenten. Bij elke stap in het proces is een omschrijving en toelichting zichtbaar.

Door de interactive risico-inventarisaties van ManualMaster te koppelen, zijn de gevaren per processtap direct zichtbaar en komt naar voren wie welke rol heeft in de geselecteerde stap. U blijft in controle en behoudt flexibiliteit. Tijdbesparing, klaar voor veranderingen en transparantie als gevolg.

Geïntegreerd in de kern

Processen zijn volledig onderdeel van het basissysteem. Dit betekent dat ook op processen versiebeheer, goedkeuringsworkflows, ACC, herzieningswaarschuwingen, lees & begrijp etc. van toepassing zijn. Oude versies van processen zijn terug te vinden in het archief en de autorisatie voor publicatie verloopt volledig digitaal.

Ook in uw processen is ACC van toepassing, dit betekent bijvoorbeeld dat een gewijzigde functienaam die gebruikt is in uw processtap automatisch wordt geupdate of als de titel van een formulier in uw diagram is opgenomen, dat deze titel automatisch (maar wel onder versiebeheer) voor u wordt aangepast in MS Visio als de titel van dit formulier door de auteur wordt gewijzigd.

U profiteert van de betrokkenheid, consistentie, tijdbesparing en efficiëntie die onze basis te bieden heeft.

Slimme overzichten

Geheel automatisch maakt ManualMaster uw data overzichtelijk. Kruisverwijzingen maken het bijvoorbeeld mogelijk om per functie direct te zien welke rol deze functie vervult in de processtappen. U heeft direct een verticaal inzicht op uw data.

Onder de visualisatie van uw proces plaatst ManualMaster geheel automatisch een tekstueel overzicht van uw processtappen. Inclusief alle gekoppelde documenten, taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Op één pagina is zowel visueel als tekstueel zichtbaar hoe uw proces verloopt en welke aspecten er per stap van belang zijn.

De juiste actuele informatie wordt gepresenteerd op een dynamische wijze voor zowel de visueel als tekstueel ingestelde gebruiker.

Onze klanten

Verhalen uit de praktijk

Academy

Contact