Skip to main content

Stap voor stap

Stap voor stap met ManualMaster aan de slag

Als u kiest voor ManualMaster, dan gaan we samen met u aan de slag. Stapsgewijs leiden we u naar een efficiënt kwaliteitssysteem.

Voor ons is ieder project maatwerk. Hoe een implementatie er bij uit gaat zien is onder andere afhankelijk van de door u aangeschafte modules, licenties, trainingen en ondersteuning, de mogelijke doorlooptijd en het wel of niet aanwezig zijn van een projectteam aan uw kant.
Een in hoofdlijnen geschetst stappenplan kan er als volgt uitzien.

Stap 1: De kennismaking

Wij willen uw organisatie zo goed mogelijk leren kennen om te ontdekken waar uw behoeften liggen en wat uw specifieke wensen en eisen zijn. Dit proces begint al tijdens het offerte traject.

Stap 2: We gaan van start!

Na het plaatsen van de opdracht rekenen we u tot onze klantenkring en koppelen wij een accountmanager aan uw organisatie. Het is zijn taak om op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in uw organisatie en branche, u te informeren over ontwikkelingen in onze organisatie en onze software en een stabiele relatie met u op te bouwen.
In veel gevallen zal de accountmanager ook de rol van projectbegeleider op zich nemen tijdens de implementatie van onze software. Daarvoor zal hij allerlei zaken met u willen doornemen, zoals:

  • wie zijn de contactpersonen in uw organisatie?
  • wie zijn er vanuit ManualMaster bij betrokken en wat is hun rol?
  • planning van het project in de tijd
  • voorbereiding van de technische installatie
  • wie, wanneer en op welke wijze wordt er getraind?
  • wie in uw organisatie gaan het systeem gebruiken?
  • hoe gaat de adoptie van het nieuwe systeem in uw organisatie plaatsvinden?

Uw accountmanager is uw eerste aanspreekpunt.

Stap 3: De installatie

Onze technische specialisten stemmen de werkzaamheden die nodig zijn om een werkend systeem aan u ter beschikking te stellen af met uw eigen IT specialisten. De ManualMaster software wordt daarbij of volledig binnen uw organisatie geïnstalleerd of via de ManualMasterCloud aangeboden.

Stap 4: De training

De opleiding vindt gedeeltelijk plaats bij ons op kantoor in Papendrecht zodat gelijk kennis gemaakt kan worden met de andere teamleden van ManualMaster en u ons zo beter leert kennen. Tijdens een implementatietraject leert u hoe de applicatie in elkaar steekt, wat er allemaal mee kan en leert u ermee werken.

Stap 5: Aan de slag

Nadat de software geïnstalleerd is, breekt het moment aan waarop u echt met de applicatie aan de slag gaat. Een van onze ervaren consultants stemt online of bij u op locatie nogmaals de wensen en behoeftes af en hoort en ziet graag meer van uw organisatie en manier van werken.

Doordat u een start heeft gemaakt met de training, heeft u zich inmiddels een beeld kunnen vormen van een mogelijke inrichting en al sparrend wordt een basisplan opgesteld. Dit plan wordt de eerste en daarop volgende dagen in de applicatie uitgevoerd. De consultant assisteert u hierbij, stelt vragen, denkt mee, geeft tegengas, geeft verdere uitleg en laat zien hoe de applicatie werkt.
Tussen de consulten door vult u zaken aan en denkt op basis van de input van onze consultant gedetailleerder na over de volgende stap. U krijgt dus huiswerk.

Een belangrijk onderdeel van deze stap is het nadenken over de manier waarop het systeem straks aan de eindgebruikers gepresenteerd gaat worden.
De tips en trucs van de consultant, gebaseerd op vele jaren ervaring in zeer uiteenlopende branches, helpt u bij het maken van keuzes.
Doordat ManualMaster koppelt met MS Office is overstappen zeer eenvoudig. U kunt dit document voor document doen en daarmee direct een kwaliteitscheck op uw documenten doen, maar kan ook kiezen voor een import van uw documenten in één bulk.

Na ieder bezoek brengt de consultant uitgebreid verslag uit aan de accountmanager of de projectmanager zodat deze op de hoogte is en blijft van de stand van zaken en waar nodig bij kan sturen.

Stap 6: We blijven in contact

De laatste dag van het implementatietraject rondt de consultant zijn werkzaamheden af en draag over aan de accountmanager.
Vanaf nu heeft u één of meer keer per jaar contact met uw accountmanager over de stand van zaken rondom de ManualMaster software. Hij brengt u dan tegelijkertijd op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij ManualMaster en in onze software, die voor u interessant kunnen zijn en hoort graag hoe het u en uw organisatie vergaat. Uiteraard is tussentijds contact altijd mogelijk.

Stap 7: Kennis verruimen met ManualMaster Academy

Ontwikkelt u zich met ons mee? Voor ons is hiermee de kous nog niet af. ManualMaster ontwikkelt zich continu. Uw wensen en behoeftes veranderen. Vanuit de ManualMaster Academy kunt u jaar in jaar uit door blijven leren met onze whitepapers, webinars en kennisevents. Daar ontmoet u collega kwaliteitsexperts om kennis en ervaring mee uit te wisselen. Zo haalt u het beste uit ManualMaster.

Onze klanten

Wat kunt u met onze software

Verhalen uit de praktijk

Contact

red wire mobile red wire small red wire big