Skip to main content

Taken en acties

De registratie van een audit, incident, klacht of afwijking vraagt om actie. Taken om corrigerend of preventief op te treden vormen de basis van uw continue verbetercyclus. In sommige industrieën wordt dit ook wel CAPA- (corrective and preventive action) management genoemd. Het beheren van taken & acties en het bewaken van de voortgang is vaak een uitdaging met alleen een Excellijst en e-mail. ManualMaster biedt een uitgebreid maar gebruiksvriendelijk systeem dat is ontworpen om de corrigerende actie-/preventieve processen effectief te beheren en tegelijkertijd te integreren met andere kwaliteitsprocessen. Met onze software overwint u uitdagingen als oncontroleerbaarheid, inefficiëntie en uiteenlopende systemen.

Vraag een demo aan

De bron

Het centraliseren van acties & taken in één CAPA-register heeft veel voordelen. Met ManualMaster worden alle acties – uit welke bron dan ook – centraal beheerd. Er is altijd zicht op de aanleiding tot een taak en bij de bron zijn het aantal acties en de status daarvan inzichtelijk. Zo is er bijvoorbeeld direct zicht op alle acties die zijn uitgezet bij een inspectie.

Geen losse lijstjes, maar alle informatie centraal beschikbaar. Dit levert niet alleen tijdwinst op, maar voorkomt ook dat er zaken vergeten worden.

Identificatie en opvolging

Net als alle andere onderdelen van ManualMaster is het uitzetten van acties flexibel en gebruiksvriendelijk. Een onderzoek naar de daadwerkelijke hoofdoorzaak (Root Cause), een risicoanalyse of een management of chance (MoC) behoren tot de mogelijkheden.

De opvolging is variabel; op basis van verschillende voorwaarden zal de actie automatisch worden doorgestuurd naar de juiste persoon of afdeling.

De check

Het uitzetten van taken en acties vraagt niet alleen om opvolging en monitoring, de check op effectiviteit is een cruciaal onderdeel van het proces. Met ManualMaster wordt dit efficiënt afgehandeld en geregistreerd.

Er is real-time zicht op de taken en acties die niet effectief waren en welke vervolgacties er zijn ondernomen. Een taak wordt zo dus een proces waarbij gewaarborgd wordt dat men niet doelloos rondrent, maar de focus ligt waar deze hoort.

De sturing

Vanzelfsprekend worden alle taken en acties in één actieregister gepresenteerd. Middels filters, sorteringen en exports haalt u binnen een paar klikken de benodigde meest recente informatie naar boven. Bovendien biedt het systeem grafieken, lijndiagrammen en prestatiemeters aan om grafisch in één oogopslag de status in te zien.

Binnen ManualMaster wordt de juiste informatie voor de juiste persoon getoond. Uw afdelingsmanager ziet dus precies die overzichten en grafieken die van belang zijn. U heeft snel een totaalbeeld, zicht op de pijnpunten en doorlooptijden.

Onze klanten

Verhalen uit de praktijk

Academy

Contact

red wire mobile red wire small red wire big