Skip to main content

Consultants ManualMaster veroveren de Verenigde Staten

‘Bij verdere groei in verre landen zullen we keuzes moeten maken’

Consultants van ManualMaster hebben met succes een implementatietraject verzorgd voor acht supervisors en vijfentwintig editors van een klant in de VS. Daarmee werd een stevige basis gelegd voor de inrichting van hun kwaliteitssysteem.

De cursus werd op locatie gegeven in Blacksburg, Virginia. ManualMaster wordt in de VS op vier verschillende locaties ingezet voor documentbeheer en kwaliteitsmanagement. Dit aantal zal doorgroeien naar tien locaties, ook buiten de VS

Veel bereikt

Mede dankzij de grote gedrevenheid van de consultants is in twee weken tijd veel bereikt. Knelpunten rond documentbeheer, het trainen van personeel, het formaliseren van formulieren, etc. konden direct worden aangepakt, mede doordat de cursisten de materie snel onder de knie wisten te krijgen.

Met de module WebForms werd het  ‘Deviation Form’ (afwijkingen) gedigitaliseerd. Andere formulieren volgen later. Dit wordt door de organisatie zelf verder uitgewerkt.

Alle deelnemers legden de ManualMaster-cursus met goed gevolg af. Dat leverde tevreden gezichten op. En onze trainers Maxime van der Hoff en Hugo Bakker keerden met een voldaan gevoel huiswaarts.

Internationale activiteit

Dit buitenland avontuur werd gestart door een klant in Nederland. Steeds meer multinationals verzoeken ons buitenlandse vestigingen te ondersteunen bij de implementatie van ManualMaster. Onze internationale activiteit groeit daardoor snel terwijl onze marketing op internationale markten beperkt blijft.

“Natuurlijk heeft dit gevolgen voor de eigen organisatie”, geeft Hugo Bakker aan. “Kijk alleen al naar het tijdverschil en de claim die je op je mensen legt. Een reisje VS doe je niet in twee dagen”.

Of dit betekent dat er ook buitenlandse ManualMaster-kantoren ontstaan voor ondersteuning van een lokale markt is nog onduidelijk. “Op dit moment kunnen we de implementatie nog goed aan vanuit Nederland”, aldus Hugo Bakker.

“Bij verdere groei in verre landen zullen we keuzes moeten maken. Maar wij maken daarbij geen riskante bokkensprongen.”

red wire mobile red wire small red wire big