Skip to main content

‘Mooi te zien hoe kwaliteitsprofessionals zich met elkaar verbinden’

Haringparty 2017 groeit uit tot feest van noviteiten

Nick van Vuren presenteert Certifeye

Uitleg en vragen stellen over de nieuwe mogelijkheden van ManualMaster, discussie over risicomanagement, de introductie van de ManualMaster User Competition (MUC), kennismaken met Certifeye en natuurlijk de nieuwe haring testen.

Er viel genoeg te beleven voor de kwaliteitsprofessionals die onze Haringparty bezochten.

In de trainingsruimte op onze locatie in Papendrecht werden ‘skills’ bijgespijkerd door consulant/trainer Richard Tax. In de Vraag-Maar-Raak zaal konden ManualMaster gebruikers met al hun vragen terecht over onze software en modules. Teamleden Barbara de Ruiter, Maxime van der Hoff, Ronald de Bruijne, Johan de Rooij, Arjan van der Gouwe en anderen gaven tekst en uitleg.

Naast de Hollandse Nieuwe, aangereikt door haringspecialist Arie de Bruijn uit Bergambacht, en de nieuwe mogelijkheden van ManualMaster, kregen de gasten tijdens de Haringparty enkele andere noviteiten voorgeschoteld.

Startschot ManualMaster User Competition (MUC)

Fred Vahlkamp gaf het startschot voor de eerste editie van de ManualMaster User Competitie (MUC) 2017.

Het MUC t-shirt omhoog gehouden door ontwerpster Christel Zevenbergen-Ruysink

“De competitie is bedoeld voor de ManualMaster gebruiker. We zijn op zoek zijn naar de inventiefste en origineelste ontwerpen van kwaliteitsmanagementsystemen”, aldus Fred Vahlkamp.

“Daarbij stellen we de volgende vraag centraal: hoe kom je met het inrichten van een kms tot elkaar? Wat halen ManualMaster gebruikers uit hun systeem? We zijn benieuwd naar de wijze waarop ze hun organisatie beïnvloeden en hoe ze kwaliteit in hun organisatie proberen te brengen en borgen. Het is vooral een competitie om van elkaar te leren.”

“Als je je inschrijft ontvang je van ons het originele MUC t-shirt. Geloof mij, dat wordt een collectors-item. Omdat ManualMaster dit jaar 25 jaar bestaat, zijn we van plan de MUC 25 keer te organiseren.”

Deelnemers aan de MUC worden uitgedaagd vragen te beantwoorden en schermafbeeldingen (met toelichting) van hun kms in te sturen. Het thema van de 2017-editie luidt ‘Invloed’.

Een vakjury beoordeelt de inzendingen en de winnaar wacht de eerste MUC Trofee. Deze wordt uitgereikt tijdens het ManualMaster Congres voor kwaliteitsprofessionals dat donderdag 16 november plaatsvindt. Noteer alvast de datum in uw agenda.

Certifeye een platform voor certificaten

Nog een nieuwtje dat tijdens onze Haringparty werd geïntroduceerd: het online platform Certifeye. Nick van Vuren legde belangstellenden in een kennismakingssessie uit hoe met Certifeye certificaten en vragenlijsten kunnen worden beheerd en uitgewisseld met relaties.

De applicatie Certifeye is nu te vinden op www.certifeye.org. Binnenkort gaan de commerciële websites van start.

“Het platform is ontwikkeld vanuit de vraag hoe om te gaan met de groeiende hoeveelheid certificaten waarmee organisaties te maken hebben”, aldus Nick van Vuren. Voor ManualMaster klanten is Certifeye gratis te gebruiken tot en met 31 december 2017. Neem gerust contact op voor verdere uitleg.

Het platform is ontwikkeld voor:

 • Het beheren en aanbieden van eigen certificaten
 • Het beheren van certificaten van relaties
 • Het aanvragen van certificaten bij relaties
 • Het beheren en aanbieden van vragenlijsten

Certifeye biedt u:

 • Geautomatiseerd e-mailverkeer voor opvragen en versturen certificaten
 • Overzicht van leveranciers en certificaten met uw eigen labels/metadata
 • Automatische herinneringen naar leverancier bij een verlopen certificaat
 • Certificaten in één keer aanbieden aan alle relaties
 • Vragenlijsten digitaal invullen en accorderen en versturen
 • Digitale goedkeuring op certificaten en vragenlijsten
 • Direct overzicht van ‘relatiegeschiktheid’
 • Kosteloos gebruik leveranciers/klanten Certifeye account

De interesse voor het platform, waarmee al pilots lopen, bleek groot tijdens de Haringparty. Onder aanvoering van Nick van Vuren gingen bezoekers ermee aan de slag.

Risicomanagement in softwarepakket

Fred Vahlkamp leidde een kringdiscussie over risicomanagement. “Organisaties baseren hun kms steeds vaker op bedrijfsrisico’s mede gebaseerd op de nieuwe norm. Wij als ManualMaster denken op onze beurt na over hoe we risico’s kunnen integreren in ons softwarepakket. Een ding staat vast: dat gaat op korte termijn gebeuren.”

Tijdens de kringdiscussie werd duidelijk hoe divers de risico’s zijn waar kwaliteitsmanagers tegenaan lopen. “Het inventariseren van risico’s, het vastleggen daarvan en het beheer van de gekoppelde beheersmaatregelen is een enorme klus. Dat moet eenvoudiger kunnen“, aldus Fred Vahlkamp.

“Het was een bijzonder geslaagd event”, concludeerde José Wienese, algemeen directeur van ManualMaster na afloop van de Haringparty. “Het is mooi te zien hoe kwaliteitsprofessionals met elkaar in gesprek gaan, kennis en ervaring uitwisselen en zich  met elkaar verbinden. Daar is het om ons te doen.”

(Ad Killian)

Bekijk de foto-impressie van onze Haringparty

red wire mobile red wire small red wire big