Skip to main content

ManualMaster steunt kunstproject Ruimte voor Elkaar

In de Bank van Noppes in Gorinchem gaat zondag 11 september 2016 het bijzondere kunstproject Ruimte voor Elkaar van start. ManualMaster steunt dit project in het kader van haar 25-jarig bestaan.

Beeldmaker Cas Slagboom en creatief producent Nathalie Nijkamp zijn gedurende een jaar betrokken bij het reilen en zeilen van deBankvanNoppes en geven via beeld uiting aan waar deze plek voor staat: ruimte voor elkaar.

Startpunt van de expositie is een toepasselijke plek: de oude kluis die nog steeds in dit voormalig bankgebouw aanwezig is. De kluis is oorspronkelijk bedoeld om waarde vast te leggen en te beschermen.

Op 11 september wordt de kluis symbolisch geopend. De expositie is een start van een zoektocht naar beelden waarin de waarden van deBankvanNoppes zichtbaar worden. Die zoektocht loopt door tot vrijdag 10 februari 2017, de dag waarop ManualMaster 25 jaar bestaat.

Het zichtbaar maken van de waarden waarvoor deBankvanNoppes staat, wordt samen met de gebruikers en bezoekers van de BankvanNoppes gerealiseerd door middel van een avontuurlijk proces van kijken en ervaren. Iedereen is van harte welkom om de opening van Ruimte voor Elkaar bij te wonen.

Actief participeren kan, mag, maar moet in het geheel niet. Dat is aan de bezoeker. In de bank en bijbehorende stadstuin kan men rondkijken, vragen stellen en van koffie of thee genieten. De deuren van deBankvanNoppes gaan zondag 11 september om 13:00 open. De kluis wordt om 13:30 geopend.

Deze dag wordt in Gorinchem tevens de Culturele Route Gorinchem gehouden. Galeries en kunstenaars openen tijdens deze kunst- en cultuurmanifestatie de deuren. Een mooie gelegenheid om de vestingstad te ontdekken.

red wire mobile red wire small red wire big