Skip to main content

Leveranciersmanagement vanuit uw kwaliteitssysteem

De leveranciersbeoordeling is een breed begrip: vragenlijsten, audits, labresultaten, certificaten, productspecificaties en specifieke werkwijze-overeenkomsten komen hierbij aan bod. Vanuit onze jarenlange ervaring op het gebied van kwaliteitsmanagementsystemen, zien wij veel van onze ManualMaster Trevally klanten de software gebruiken voor de vastlegging van al deze informatie. Door revisie-data te hanteren, audits te plannen, etc. kan men goed overzicht bewaren en te allen tijde inzien welke documenten geldig zijn en of daarmee voldaan wordt aan de gestelde eisen. Zo kan de organisatie tot een weloverwogen beslissing komen en met de best passende relaties door zee gaan.

De cruciale rol van communicatie in leveranciersmanagement

De benodigde communicatie om al deze documentatie up-to-date te houden mag niet onderschat worden. Uitvragen van certificaten ter vervanging van de verlopen exemplaren, opvolgende vragenlijsten en het toelichten van afwijzingen, vraagt over het algemeen veel tijd en heen-en-weer mailverkeer. De vraag uit de markt was om deze communicatiekant van leveranciersmanagement te integreren met het managementsysteem waar alle overige bedrijfsnoodzakelijke documentatie ook in onder worden gebracht.

API-koppelingen: Verbinding met externe platforms

Om een dergelijke koppeling te maken met een extern platform, praat men al snel over een API, een Application Programming Interface. Hiermee is het mogelijk om in het management dashboard van het kwaliteitsmanagementsysteem de status te zien van verstuurde verzoeken en van documenten of gegevens van uw toeleveranciers. Zo’n platform waarmee informatie bij de leverancier opvragen geautomatiseerd is en waar u de verstuurde verzoeken kunt bijhouden, is bijvoorbeeld Certifeye. Dit internetplatform geeft gebruikers direct inzicht in de eisen die hun organisatie stelt aan de toeleveranciers, zoals een bepaald niveau van certificatie. De vereiste gegevens worden automatisch opgevraagd, waarbij het platform ook herinneringen toestuurt bij het uitblijven van een reactie.

Certifeye: Geautomatiseerd leveranciersbeheer

Wanneer de leverancier ook een eigen Certifeye account heeft, wordt het leveranciersmanagement proces verder vergemakkelijkt: wanneer zij een nieuwe versie van een document uploaden in hun eigen administratie en wanneer u op dit document geabonneerd bent, ontvangt u ook automatisch dit nieuwe document in uw eigen systeem. Zo wordt het e-mailverkeer gereduceerd tot een minimum.

Nieuwe mogelijkheden met de ManualMaster Trevally Spring Release

Sinds de ManualMaster Trevally Spring Release is het mogelijk om naast essentiële en interne kwaliteitsdocumentatie, ook data van leveranciers te raadplegen vanuit uw kwaliteitsmanagementdashboard. Werkt u met andere kwaliteitsmanagementsoftware dan ManualMaster Trevally en heeft u interesse in de koppeling met Certifeye? Een API-koppeling is natuurlijk veelzijdig, dus wij denken graag met u mee!

Neem contact op voor meer informatie

Neem hiervoor, alsook voor alle andere vragen gerelateerd aan de koppeling, contact op met info@manualmaster.com. Wij staan u graag te woord!

red wire mobile red wire small red wire big