Skip to main content

Voedselproducent Hak: ManualMaster brengt ons veel gemak

Dashboard NPD

Het via ManualMaster digitaal beschikbare kwaliteitssysteem brengt voedsel- en fruitproducent HAK en zijn externe auditors veel gemak. Dat zegt Claudia Fransen, medewerker QA en beheerder van ManualMaster. ‘Alle informatie is direct toegankelijk en dat is essentieel voor onze productiemedewerkers.’

HAK moet op het gebied van voedselveiligheid voldoen aan een uitgebreide reeks regels en normen waaronder die van de BRC (British Retail Consortium) en IFS (International Food Standard). Het beheersen en optimaliseren van kwaliteit is daarmee voor de organisatie een tweede natuur geworden.

Koppeling van kwaliteitssystemen

Als A-merk heeft de voedselproducent in haar grondstofspecificaties een grote hoeveelheid eisen vastgelegd om tot hoogwaardige eindproducten te komen. Om dit te bereiken, werkt de QA-afdeling van HAK met verschillende kwaliteitssystemen zoals ManualMaster (Bedrijfs Informatie Systeem) en het QIS (Quality Information System). Met QIS worden onder meer de productiegegevens en resultaten van controles opgeslagen en beheerd. ManualMaster is gekoppeld aan QIS waardoor operators snel informatie en documenten die betrekking hebben op hun procescontroles kunnen terugvinden.

red wire mobile red wire small red wire big