Skip to main content

Online kennisevent HaringParty 2021 druk bezocht en goed gewaardeerd

Haringparty 2021

Risico’s managen, intelligente webformulieren (WebForms) samenstellen, leren vanuit een kwaliteitssysteem (Q-Learning) en overzichtelijke dashboard ontwerpen als beginportaal van een kwaliteitssysteem. Deze en andere kwaliteitsthema’s passeerden de revue tijdens onze online HaringParty, die ruim 80 belangstellende professionals uit de kwaliteitswereld trok. Maar er gebeurde meer op ons kennisevent, zoals het uitdelen van de prijs voor de creatiefste haring uiting en de aankondiging van een spectaculair  kwaliteitscongres op 11 november.

Tijdens de jaarlijks terugkerende HaringParty wisselen kwaliteitsprofessionals hun kennis en ervaring met elkaar uit. En dat wordt gewaardeerd, blijkt uit het jaarlijks toenemende aantal deelnemers. De partijgangers konden in verschillende Zoom breakout rooms terecht voor informatie over het inrichten van hun kwaliteitssystemen en het stellen van vragen.

Risicomanagement een handzame module

ManualMaster consultant Arjan van der Gouwe beantwoordde inhoudelijke vragen over onze software in de Vraag Maar Raak breakout room. Ze hadden betrekking op de mogelijkheden en de toepassingen van ManualMaster, waarmee u ondermeer uw documentmanagement op orde brengt en uw dashboard als toegangspoort tot uw kwaliteitssysteem inricht. De tips die Arjan daarbij deelde met zijn toehoorders werden enorm gewaardeerd.

De breakout room Risicomanagement waarin senior kwaliteitsadviseur Ronald de Bruijne uitlegde hoe organisaties met ManualMaster hun risico’s kunnen inventariseren en analyseren werd druk bezocht. Ronald liet zien welke processtappen en maatregelen nodig zijn om grip te krijgen op risico’s die zich in een organisatie voor kunnen doen en hoe deze gekoppeld kunnen worden aan acties en slimme webformulieren. Oorzaken en gevolgen worden met de ManualMaster module Risicomanagement eenvoudig vastgelegd en de maatregelen die daarop volgen geaudit.
Ronald: ‘Risicomanagement is een handzame module. Het is een kwestie van het analyseren van de oorzaken van risico’s, daaraan risicoscore’s verbinden, maatregelen vaststellen die moeten worden genomen als een risico zich voordoet en dit eenvoudig koppelen aan processtappen en documenten.’

De eenvoud van de module werd aan het eind van de breakout sessie onderstreept door QA-medewerker Hanneke Keuning. ‘Complimenten voor de wijze waarop deze module werkt en wordt uitgelegd. Heel duidelijk en overzichtelijk allemaal.’ Ze werkt momenteel aan het opzetten van een QA-afdeling bij het Animal Research Center (ARC). ‘Risicomanagement is een zeer fraaie module, die ik de organisatie zeker zal aanbevelen.’

‘Mogelijkheden met WebForms lijken eindeloos’

Rob van der Werf, QHSE-manager bij Van der Velden Concerndiensten, is erg te spreken over de HaringParty als kennisevent en de informatie die hij ophaalde in de breakout room WebForms. ‘De module WebForms hebben we nog niet aangeschaft, maar voor mij is het interessant om te zien hoe webformulieren worden gemaakt. De mogelijkheden met WebForms lijken eindeloos. Deze HaringParty krijgt van mij als eindcijfer een 9.’

Esther Broekmaat, General Manager bij Micro Serve sloot online aan bij de sessies over Thema’s en Dashboards en de sessie over Supply Chain Management. ‘‘De sessies waren laagdrempelig en informeel. Voor mij betekende het een goede opfrisser. Wat ik miste was iets meer tijd.” Dit brengt haar eindcijfer op een 7.

De eerste prijs ging naar…

Ook aan deze editie van de HaringParty was een prijs verbonden voor de origineelste Zoom-achtergrond. De creativiteit spatte er dit jaar weer van af bij de deelnemers. Tijd noch moeite waren gespaard om tot originele afbeeldingen te komen.

Voor de jury was het niet eenvoudig om een winnaar uit te roepen. Uiteindelijk ging de HaringParty-prijs, bestaande uit een school in ijzer gegoten haringen, naar de mensen van Bouwgroep Dijkstra Draisma (BGDD). Zij wisten de Hollandse Nieuwe te combineren met de actualiteit rond het EK voetbal in een bewegende achtergrond.

Het hybride ManualMaster Congres Kwaliteitsmanagement

In november houden we ons eerstvolgende kennisevent: het ManualMaster Congres Kwaliteitsmanagement. Het kwaliteitscongres belooft een spectaculaire happening te worden met actuele en inhoudelijke kwaliteitsonderwerpen en interessante sprekers. U kunt zich binnenkort opgeven via de website. Het congres wordt een hybride event dat u online of live in het Gorinchemse theater Peeriscoop kunt bijwonen. Meer informatie hierover zal binnenkort volgen.

red wire mobile red wire small red wire big