Skip to main content

Hoezo virtual employee?!

Het zal nu ongeveer 15 jaar zijn dat we intensief samenwerken met Yumasoft. Deze organisatie is gespecialiseerd in het werven, inzetten en begeleiden van IT professionals. Wij werken met een team van ongeveer tien software ontwikkelaars via deze organisatie. Naar volle tevredenheid.

Zoektocht naar een geschikt partner

De eerlijkheid gebied te zeggen dat we voor dat wij deze samenwerking aangingen ervaringen in andere landen en met andere organisaties hebben opgedaan die niet goed bevielen. Gelukkig heeft de toenmalig directeur alsnog een poging gedaan en bij die zoektocht Yumasoft gevonden. Waar wij in die tijd inhoudelijk naar op zoek waren was een partij die mensen kon leveren die wij als collega’s in het team konden opnemen. Dat is best een ingewikkelde vraag, zeker als je dat over de grens zoekt.

Virtual Employees: een misleidende term

Virtual Employees zoals dat zo mooi heet. Met die term heb ik echter moeite. Er is gelukkig weinig virtual aan ook al werken we grotendeels op afstand. Het zijn mensen zoals u en ik en daarmee vind ik het van grote waarde om naast alle online contacten ook zo nu en dan af te reizen voor persoonlijke gesprekken.

Bezoek aan Wroclaw: een aangename bijkomstigheid

Nu is een bezoek aan de prachtige stad Wroclaw in Polen überhaupt geen straf dus dat zie ik als een aangename bijkomstigheid. Het huidige bezoek stond in het teken van de samenwerking binnen alle disciplines en het goed aangesloten krijgen van bijvoorbeeld onze consultants, specialisten in het werken met onze software.

De vier oren van het designteam

Het opstellen van de roadmap van ons product en daarmee de voorbereiding van nieuwe functionaliteit en aanpassingen op al bestaande functionaliteit is de verantwoordelijkheid van ons designteam.
Dat team is in samenstelling al divers maar in ieder geval uitgerust met vier belangrijke oren. Oor voor de klant, Oor voor de wensen en ervaringen van onze eigen consultants, Oor voor de ontwikkelaars en Oor voor de ontwikkelingen in de wereld.

De uitdaging van luisteren

Dat laatste klinkt wat breed maar dat is het dan ook. Met elkaar proberen we zo goed als dat mogelijk is het enorme tempo van technologische ontwikkelingen te volgen. Evengoed zijn ook ontwikkelingen op het gebied van bedrijfscultuur en steeds toenemende en wijzigende wet- en regelgeving van groot belang.
Met alle vier die oren blijken we zo nu en dan toch stokdoof te zijn, vaak tot onze eigen verbazing. Wat zo logisch lijkt en helemaal niet vraagt om geluid uit één van de genoemde hoeken, blijkt na oplevering toch wel wat verstoken te zijn geweest van een luisterend oor.

Lessen uit 32 jaar ervaring

Met inmiddels meer dan 32 jaar ervaring op het gebied van softwareontwikkeling en levering denk je de klappen van de zweep wel te kennen. Dat klopt op zich, het is alleen wat vervelend dat die klappen blijven komen. Misschien wat minder hard, maar leren zullen we.
In drie dagen tijd nemen we alles wat er speelt kritisch onder de loep. Dat is niet alleen een feitelijke beschouwing, zeker niet. Het is evengoed een verkenning van hoe iedereen zich voelt in het team en binnen de ontwikkelingen van onze groeiende organisatie.

De waarde van persoonlijke gesprekken

Al die gesprekken wisselen we natuurlijk af met een heerlijke lunch en goede koffie in de werkelijke prachtige stad Wroclaw.  Heel blij dat ik weer geweest ben en ik zie uit naar de verdere samenwerking.
Wil je een keer klankborden over samenwerken op grote afstand en vanuit verschillende culturen, neem gerust een keer contact op. Dat kan het makkelijkste via een mail met verwijzing naar dit verhaal aan info@manualmaster.com, dan zorg ik dat ik contact met je opneem.
Fred VahlkampManaging Partner QIMS Holding b.v.
Foto van het stadscentrum van Wroclaw, Poleen
red wire mobile red wire small red wire big