Skip to main content

ManualMaster Trevally Spring Release Events: “Hier leer je van elkaar”

In mei hebben wij op drie locaties in Nederland (en één in België!) onze gebruikers kennis laten maken met de nieuwste versie van ManualMaster Trevally tijdens de Spring Release Events. Hieronder vindt u de terugblik van het event in Haaren. Om nog beter de sfeer van deze vier inspirerende dagen te proeven, vindt u hiernaast ook de aftermovie van het event in De Schiphorst.

Naast het delen van de nieuwste informatie over de software, zijn de Spring Release Events ook bedoeld om klanten met elkaar in contact te brengen en kennis uit te wisselen. Kwaliteitsmanagers Erwin Beerens (Star-shl), Jet Allemekinders (HAK), Ingrid Budding (Land van Home) en Ruben Boogaard (Hollander Barendrecht/The Greenery) lieten tijdens het Spring Release Event in Haaren zien hoe ze in hun organisaties omgaan met kwaliteitsmanagement en Trevally daarvoor gebruiken.

Nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden

In de ochtend liet Johan de Rooij van ManualMaster zien dat de lente-update van Trevally talrijke nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten biedt. “Ons ontwikkelingsteam, waar ook onze klanten deel van uitmaken, luistert goed naar wat er speelt in de kwaliteitsmanagementwereld en onder onze gebruikers. Aan de hand van hun input, wensen en ideeën blijft Trevally zich ontwikkelen en brengen we twee keer per jaar een nieuwe release uit.”

Online flowcharts tekenen en locaties toevoegen

Johan begon zijn presentatie met enkele functionele noviteiten op die eind vorig jaar aan ManualMaster Trevally zijn toegevoegd.

 • De stap naar online is gemaakt – dat betekent sneller kunnen werken in het systeem. Het werken met MS Word, MS Excel en MS Visio blijft ondersteund.
 • Zoekfuncties zijn uitgebreid.  
 • Previews van documenten zijn toegevoegd – het versnelt de navigatie door de documentenstructuur.
 • Flowcharts kunnen online worden getekend – het lijkt op wat MS Visio kan, maar dan eenvoudiger en daardoor toepasbaarder en zonder Visio licentie.
 • Werken met subversies – deze doorlopen een verkorte flow, handig bij kleine wijzigingen.
 • Nieuwe en oude versies vergelijken op aanpassingen.
 • Locaties zijn toegevoegd – documenten met instructies en processen kunnen worden gekoppeld aan een land, vestiging, magazijn of werkplek. 
 • Gebruik van QR codes – ze leiden via smartphone en tablet direct naar info die nodig is op de werkvloer.

Wachtwoordenbeleid en Q-Learning

Vervolgens liet Johan de functionaliteiten van de Spring Release zien, een greep hieruit: 

 • Wachtwoordbeleid – strenger geworden met het oog op veiligheid.
 • Het beheren van folders is naar de online omgeving verhuisd. Het doorvoeren van rechten, tags, normen en andere eigenschappen is eenvoudiger en overzichtelijk geworden.
 • Lay-out en Templates – sjablonen van documenten, e-mails, certificaten en formulieren eenvoudig samenstellen, aanpassen en opslaan in de online omgeving.
 • Online bewerken van documenten – uitbreidingen met scannen op stamgegevens en hyperlinks.
 • Zoeken in twee verschillende databases/manuals.
 • Aanpassingen aan Q-Learning – mobiele weergave verbeterd, score resultaat tonen en bepalen hoeveel pogingen er gedaan mogen worden.
spring event 14

Artificial Intelligence hoog op de agenda

De ontwikkelingen rond AI worden op de voet gevolgd en staan hoog op de Trevally-agenda. Johan: “Onze software wordt intelligent gemaakt, zeg maar zelflerend. Er wordt momenteel een prototype uitgetest met klanten.” Met de AI-importfunctie kunnen enorme hoeveelheden documenten tegelijkertijd en in no-time in het kwaliteitsmanagementsysteem worden geïmporteerd en naar mappen worden geleid. De AI-assistent geeft een suggestie waar de documenten moeten worden opgeslagen.

Integratie Trevally en Certifeye

Trevally bevat sinds de Spring Release ook een koppeling met Certifeye, het zusterbedrijf van ManualMaster. Met dit online platform beheren bedrijven hun certificaten en andere kwaliteitsdocumenten die veelal periodiek geldig zijn. Ook stellen ze hierin vragenlijsten samen voor hun leveranciers.

Johan: “We stevenen af op integratie van beide applicaties. Als je gebruik maakt van Trevally kun je een Certifeye tegel op het dashboard plaatsen. Deze tegel toont de to-do’s van Certifeye. Bijvoorbeeld hoeveel documenten er vanuit leveranciers zijn aangeboden die nog wachten op uw autorisatie”. Via die tegel word je meteen ingelogd in je Certifeye omgeving om de openstaande taken te zien en om vervolgens een actie te ondernemen.

spring event11
spring event
lunch spring event

Doeltreffend meldingsproces

De dag werd afgesloten met vier presentaties van ervaren ManualMaster gebruikers. Zo heeft Erwin Beerens van Star-shl onder andere rapporten getoond die gemaakt zijn met ManualMaster Trevally. Jet Allemekinders van HAK heeft de bezoekers geïnspireerd met het uitgebreide dashboard met verwijzingen naar processen en webformulieren voor meldingen van onder meer onveilige situaties, klachten en bezoekers.

Nieuwe en nuttige kwaliteitsmanagementinzichten

De werkwijzen van de kwaliteitsmanagers leverden de event-bezoekers nieuwe en nuttige inzichten op. Evie Raymakers, kwaliteitsmedewerker bij Bakker Goedhart, vertelt: “Het is interessant om te zien hoe andere bedrijven hun QM aanpakken. Het maakt niet uit in welke sector je werkt, hier leer je van elkaar. Ik ga in ieder geval naar huis met het gevoel: ik kan vooruit.”

Het onderling delen van kennis vond tijdens het Spring Release Event ook plaats aan de lunchtafel. Genietend van een smakelijke lunch, verzorgd door Roots, het inspirerende Haarense ontmoetings- en trainingscentrum, legden de bezoekers contacten en wisselden ideeën en suggesties uit.

Met de Spring Release events achter ons, kijken we al enthousiast vooruit naar het ManualMaster Congres ’24: Oei, ik groei! Tijdens dit jaarlijkse evenement vertellen wij u alles over de nieuwste Autumn Release. Daarnaast is het programma gevuld met inhoudelijke sessies van externe sprekers en systeempresentaties gegeven door ervaren ManualMaster gebruikers. Bent u erbij?

red wire mobile red wire small red wire big