Skip to main content

Supply Chain Management

Er komt een nieuw Co-lab

Op de schakel tussen leverancier en afnemer gebeurt veel en dat heeft momenteel onze volledige aandacht. Een aantal jaar geleden zijn wij ons zusterbedrijf Certifeye gestart. Certifeye is gespecialiseerd in het opvragen van documenten bij toeleveranciers. Denk hierbij aan certificaten, vragenlijsten voor de beoordeling van een toeleverancier, contractafspraken etc. Certifeye heeft een andere aanvliegroute dan ManualMaster, het is namelijk een platform. Basisgedachte achter deze functionaliteit: “Als iedereen zijn eigen werk doet, heeft eenieder weinig werk.”

Die gedachte laat zich eenvoudig verklaren: het is namelijk vergelijkbaar met LinkedIn. Maak connectie met iemand en je hebt het best onderhouden adresboek dat je je maar kan voorstellen. Iedereen houdt immers zelf de wijzigingen bij. Heb je iemand na tien jaar ergens voor nodig dan zoek je op LinkedIn en kun je direct de laatste status van iemand zien, ook als deze inmiddels drie keer van baan is veranderd. Deze denkwijze zit ook achter Certifeye. Een bedrijf registreert de eigen gegevens op het platform en geeft aan welke connecties de gegevens mogen inzien. Een nieuw certificaat? Al je aangesloten klanten zijn direct en automatisch geïnformeerd en hoeven niet meer te bellen of mailen waar het document blijft.

Dat de wegen van de zusjes ManualMaster en Certifeye elkaar zouden kruisen vermoedden wij op voorhand. Toch wilden we vanwege de andere insteek en het bewust kiezen van focus eerst kijken of Certifeye zelfstandig tot wasdom kon komen. Dat is inmiddels het geval. In de markten Bloemen en Planten en Voeding is Certifeye inmiddels niet meer weg te denken. Door ook certificatie-instituten op het platform aan te haken kan de cirkel rond gemaakt worden. Zo ontstaat er met heel weinig werk volledig inzicht in de gehele handelsketen op de gebieden kwaliteit, milieu, duurzaamheid en sociale omstandigheden. De laatst gerealiseerde functionaliteit is de “public API”. Daarmee kunnen gegevens ingelezen worden in de basisadministratie (ERP) van een organisatie.

Nu is het tijd voor integratie. We zien op de schakel tussen leverancier en afnemer meer gebeuren. Onder meer de batch-certificatie en/of laboratorium resultaten. Dergelijk resultaten moeten in relatie gebracht kunnen worden tot gestelde eisen. Maar deze kunnen per klant, land of branche verschillen. Dát is juist wat Certifeye in de kern doet en kan. Tegelijkertijd zien we de toenemende behoefte om een integratie te maken met het ManualMaster dashboard. Zo kan vanuit één oogopslag het hele kwaliteitsmanagementsysteem inzichtelijk gemaakt worden. Alle openstaande acties, gewenste opvolging etc. direct voorhanden. Geen zorg over meerdere applicaties, maar geïntegreerd gebruik van de kracht van een platform binnen de kracht van de applicatie ManualMaster.

Deze ontwikkeling ondersteunen wij graag met een nieuw Co-lab. In een Co-lab zijn maximaal 12 deelnemers welkom om mee te denken over nieuwe ontwikkelingen binnen onze software. De inmiddels lopende Co-labs merken wij allen aan als zeer leerzaam voor alle deelnemers, waaronder wijzelf. Heeft u te maken met het opvragen van Certificaten, het versturen van vragenlijsten ter beoordeling van uw leveranciers, het beoordelen van lab-resultaten, het ontvangen of afgeven van batch-certificaten en heeft u interesse om input te leveren en daarmee invloed uit te oefenen? U bent van harte welkom op 22 april 2021 voor het eerste Co-lab op dit gebied.

Meldt u aan via info@manualmaster.com of via de agenda op onze website.

red wire mobile red wire small red wire big