Skip to main content

Team ManualMaster doorstaat vuurproef met glans

Met een helm op je kop en brandweerslang in de aanslag een brand te lijf

Brandende auto’s, rokende leslokalen, jammerende collega’s, fikkende frituurpannen. Het ManualMaster team werd tijdens het jaarlijks bedrijfsuitje het vuur na aan de schenen gelegd door de brandweerlieden van BrandweerSurvival.

We moesten op alles voorbereid zijn. Gekleed in brandweerpakken, helm op de kop en brandweerslang in de aanslag trokken we er in teams gezamenlijk op uit. Iedereen liep zich het vuur uit de sloffen. Commando’s en bevelen werden heen en weer geschreeuwd. Uiterste concentratie was vereist voor het uitvoeren van de brandweeroefeningen en opdrachten die ons te wachten stonden.

De vuurproef werd glansrijk doorstaan. Paniek en angst werden overwonnen dankzij de leerzame instructies van het BrandweerSurvival team. Wat wel en absoluut niet te doen bij het uitbreken van een keukenbrand, hoe breng je collega’s en jezelf in veiligheid en hoe werk je samen aan de bouw van een waterreservoir; het werd ons allemaal haarfijn uit de doeken gedaan.

En zo ontwikkelde het ManualMaster-team zich in een dag tijd tot fire fighters.

De reacties na afloop waren onverdeeld positief: “Indrukwekkend om te beleven wat een brandweerman te wachten en te doen staat.” “Het was een bijzonder leerzame dag.” “Geweldig om in een brandweerpak, helm op je kop en brandweerspuit in de aanslag in actie te komen om een echte brand te blussen.”

Zijn jullie medewerkers ook toe aan het blussen van een (binnen)brand?
BrandweerSurvival organiseert personeelsuitjes en teambuildingscursussen.

red wire mobile red wire small red wire big