Skip to main content

Wist u dat… ManualMaster een koppeling heeft met Mijn Vilans Protocollen?

De document management software van ManualMaster draait veelal om het delen van kennis vanuit de organisatie, richting de organisatie. Neem bijvoorbeeld het beheren van risicoanalyses die geschreven en geautoriseerd moeten worden door diverse interne afdelingen. In 2022 heeft ManualMaster echter een koppeling gemaakt met een externe partij om protocollen en richtlijnen in de zorg van buitenaf gemakkelijk beschikbaar te maken in uw ManualMaster systeem. We delen deze nieuwe mogelijkheid graag met u!

Wat zijn Vilans Protocollen?

De Vilans Protocollen zijn welbekend bij eenieder die werkzaam is in de zorgsector. De kennisorganisatie Vilans brengt deze protocollen uit als universele werkmethodes voor voorbehouden handelingen, zoals bijvoorbeeld het geven van injecties of het voorschrijven van geneesmiddelen. De beschrijvingen zijn leidend, en zijn onmisbaar als naslagwerk op de werkvloer. Daarnaast kunnen ze gebruikt worden bij de onboarding van nieuwe collega’s.

Protocollen beheer door de jaren heen

Aanvankelijk werden de laatste versies van protocollen in de zorg toegestuurd per post, totdat de overstap naar CD’s (voor de jongeren onder ons: een Compact Disk is een schijfje waar informatie op gebrand kon worden) meer dan logisch werd. Tóch bracht dit nog veel handmatig werk met zich mee, geeft Hugo Bakker, product owner bij ManualMaster aan. “Ondanks een gedigitaliseerd medium, moesten kwaliteitsmedewerkers de oude versies van de handleidingen overschrijven met de nieuwste bestanden van de CD.” Op een gegeven moment bouwde Vilans een eigen digitaal platform, waar op elk moment de meest recente versie van een werkmethode geraadpleegd kon worden. Dit was natuurlijk een grote stap voorwaarts en legde de fundering voor toekomstige ontwikkelingen.

Koppeling medische protocollen

De automatische koppeling (API) met ManualMaster

Vanaf nu kunnen ManualMaster gebruikers die een account hebben bij Mijn Vilans Protocollen deze laten koppelen aan hun ManualMaster omgeving. Dit brengt diverse voordelen met zich mee:

  • U hoeft Vilans documenten niet meer bij te werken binnen uw ManualMaster omgeving. Iedereen met de juiste rechten komt nu via ManualMaster direct bij het meest recente document vanuit de oorspronkelijke bron.
  • U werkt vanuit één systeem. Zo hoeft u niet meer elke keer twee verschillende platformen te openen om het meest actuele en volledige overzicht van een bepaalde handeling in beeld te hebben.
  • Bij het zoeken naar een document ziet u in één oogopslag de bestanden die gepubliceerd zijn op ons platform én de resultaten uit de omgeving van Vilans. Vervolgens kunt u doorklikken naar het document binnen ManualMaster of opent u direct de juiste pagina op het platform van Vilans.

Werkt uw organisatie met Vilans Protocollen en heeft u interesse in deze koppeling? Neem contact met ons op via info@manualmaster.com of uw accountmanager. Er zijn geen kosten aan de koppeling verbonden en doordat er al veel voorgeprogrammeerd is, is de verbinding met Vilans relatief snel gerealiseerd. Wij vertellen u graag meer!

En als u nu niet in de zorg werkzaam bent?

Heeft u in uw branche ook te maken met documentatie die door externe (branche)organisaties wordt aangeboden? Documentatie die in uw sector algemeen toepasbaar is? Universele informatie die een mooie aanvulling is op uw bestaande ManualMaster systeem? Neem dan contact met ons op, we onderzoeken graag samen met u welke mogelijkheden er zijn om ook uw branche-informatie te koppelen met ManualMaster.

red wire mobile red wire small red wire big