Skip to main content

Matige Kunst bij ManualMaster

Elke maand komt het team van ManualMaster bijeen om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen. Een dag vol meetings, presentaties en een gezellig praatje bij de koffie. Deze maand waren de neuzen echter een nieuwe richting op gericht: we keken vol bewondering naar Matige Kunst. David Kluver en Bas Keizer hebben ons meegenomen in de wereld van beeldgeneratie met AI. Daarbij werd volop geëxperimenteerd, geleerd en gecreëerd. 

Het is een vraagstuk in elke organisatie: hoe ga je om met de AI-tools die steeds toegankelijker worden en privé vaak al volop gebruikt worden door collega’s? Het beantwoorden van die vraag begint bij het vergaren van alle nodige kennis rondom het onderwerp. Wat kan het, wat mág het met oog op dataveiligheid, en hoe krijg je het gewenste resultaat? 

De heren van Matige Kunst deelden tijdens deze sessie hun kennis rondom beeldgeneratie en demonstreerden tools zoals Midjourney om de deelnemers vertrouwd te maken met de mogelijkheden van deze technologieën. Dit alles als opbouw naar het hoogtepunt van deze dag: zelf aan de slag gaan! 

Het ManualMaster team werd opgedeeld in groepen met de opdracht om een creatieve prompt op papier te zetten. Al deze ideeën werden vervolgens uitgewerkt in Midjourney. Stap voor stap kregen de creaties meer vorm, totdat iedereen vol enthousiasme meekeek met het werk van de andere teams. Sommigen gingen praktisch aan de slag met het ManualMaster beeldmerk. Anderen pakten het anders aan: een draak in een zwevend nest met een paraplu in de regen met een (aanvankelijk) sippe blik kwam die dag tot leven. 

Betekent dit dat wij bij ManualMaster overstappen op AI? Met de persoonlijke benadering die wij zo belangrijk vinden in onze bedrijfsvoering gaat u nog een lange tijd te maken hebben met echte mensen achter het toetsenbord. Maar we kijken zeker naar de mogelijkheden van AI achter de schermen van onze software. Onder andere beeldherkenning kan van grote waarde zijn bij kwaliteitsmanagement. Op welke manier? Houd onze berichtgeving in de gaten en woon onze events bij, dan komt u er vanzelf achter! 

red wire mobile red wire small red wire big