Skip to main content

Ilja Botha

Back again!

Hoe vaak gebeurt het dat iemand voor een derde keer bij hetzelfde bedrijf aan de slag gaat? Dat betekent dus twee keer uit elkaar als goede vrienden en drie keer de zin om het avontuur met elkaar aan te gaan! Heel bijzonder, en helemaal super. Dit zegt niet alleen iets over mij maar vooral ook over ManualMaster, het team, en de bedrijfscultuur.

Van 2003 tot 2006 werkte ik bij ManualMaster als consultant en later als accountmanager. Na een zijstap in een andere branche in een baan volledig gericht op sales vertrokken mijn man en ik vervolgens voor een jaar rond de wereld, wat uitmondde in een verblijf van 12 jaar op Sint-Maarten in de Nederlandse Cariben.

Daar jaren met veel plezier gewerkt in de duikindustrie, twee prachtige dochters gekregen, en een succesvolle eco touronderneming opgezet en gerund. Naast vele ups biedt het leven in de Bovenwinden helaas ook wat downs, zo hebben we in 2017 de zeer verwoestende orkaan Irma meegemaakt waardoor mijn dochters en ik na evacuatie 5 maanden in Nederland verbleven alwaar ik 4 maanden de binnendienst van ManualMaster heb kunnen versterken.

Na het vervullen van onze tropische dromen en het wederopbouwen van ons tourbedrijf kwam in 2020 het verlangen om dichter bij familie te zijn, onze dochters de beste kansen voor hun toekomst te bieden, en in een stabiele economie te wonen en werken. De economische klappen van Covid op Sint Maarten en de sociale impact daarvan op een eiland dat merendeels drijft op toerisme, zijn daar zeker debet aan.

In 2021 zijn we naar Nederland gemigreerd, nu als gezin van vier met ook nog eens vier huisdieren op sleeptouw, twee katten en twee honden, zogenaamde coconut retrievers. En zowaar onbedoeld en ongepland maar zeker niet ongewenst weer terug bij ManualMaster, dit keer in de prachtige positie van manager operations.

Mijn specialisaties

  • Richting bepalen en gaan!
  • Proactief
  • Enthousiast
  • Ge├»nteresseerd
  • Georganiseerd
  • Analytisch
red wire mobile red wire small red wire big