Skip to main content

Richard Tax

Creatieve techneut. Ontdekkingsreiziger.

Sinds 2007 mag ik mijzelf reisgenoot noemen. Ik ben in 2011 vier maanden weggeweest, maar het gras bleek elders niet groener. Ik ben begonnen als consultant en trainer in een wereld die heel anders was dan deze nu is.

De weg die ik heb bewandeld is een behoorlijk lange weg met ontzettend veel moois, maar zeker ook met hobbels. Ik ben dankbaar voor beiden, want al deze ervaringen geven zoveel inzicht en zorgen voor groei. Ik sla dan ook nooit een rondleiding af binnen een organisatie, want ik krijg nog elke keer nieuwe inzichten.

Al die bagage probeer ik te gebruiken om mooiere oplossingen te verzinnen voor de vraagstukken die ik tegenkom. Daarbij is onderling contact cruciaal, maar dat hoeft met de huidige mogelijkheden lang niet meer altijd op locatie en zeker ook niet continu. Dat geeft meer vrijheid voor mij, maar ook voor u als klant, omdat u niet continu aanwezig hoeft te zijn tijdens een consult.

Mijn focus is door de jaren heen verschoven naar WebForms en rapportages. Mooie, gebruiksvriendelijke en toegankelijke oplossingen maken waar de eindgebruikers blij van worden.

Privé kan ik heerlijk tot rust komen met een goed boek of een mooie film of serie. Maar ik hou ook een mooie wandeling, fietstocht of een ronde hardlopen. Mijn fysieke creativiteit uit ik graag tijdens klussen in huis of in mijn houtwerkplaats. Daarnaast ben ik op ontdekkingsreis in de wereld van 3D printen.

Mijn specialisaties

  • Project management
  • Consultancy
  • Training
  • Registraties; hoe krijg je de juiste data uit jouw organisatie bij de juiste personen?
  • Data analyse; spelen met data met goede en mooie rapportages als resultaat
red wire mobile red wire small red wire big